27 Jan 2012

PRAKTIKUM TAK LAMAI LAGI...

Hye.. Pekabo semua?? Lama tak jumpa kan... Hari nie tak adarla nak post benda yang menarik pon.. Cuma nak cerita pasal praktikum yang terakhir dalam hidup aku.. Kali nie dah masuk kali ketiga aku praktikum.. Kali nie aku dapat Sek Bernandth Convent kat Batu Gajah.... 3 bulan la aku kena g sekolah nie.. Yang tak berapa nak syoknye.. Sekolah nie semua budak pompuan.. Aku lemah sikit la kalau semua budak pompuan.. Maklumla diorang nie pemalu sikit dengan cikgu laki mcm aku...

Tapi takpe.. 3 bulan je pon.. Bukan lama sangat.. Masa praktikum 2 dulu.. aku dapat Sekolah Keb Chepor.. Budak2 mmg best giler.. Terutamanya budak laki.. memang masuk kepala la.. Layan habiisss!!! Budak laki nie giler2 sikit.. Tapi budak pompuan nie malu2 kucing la.. hahahaha...

Harap2 la budak Sek Bernadth Convent nie kurang malunya sikit.. Barulah selesa nak mengajar.. Tak pasal2 aku plak yang jadi malu.. huhu.. SO.. Kepada kawan2..

SELAMAT BERPRAKTIKUM DIUCAPKAN..

Semoga praktikum kali nie lebih baik dan success!!

 (http://www.facebook.com/pages/Sk-St-Bernadettes-Convent-Batu-Gajah/217158568297125?sk=info)

17 Jan 2012

Ya Sudahlah - Bondan Prakoso & Fade 2 Black (Lyric)

Hye.. Pekabo semua??? Hope sihat-sihat belaka... Hari nie aku nak share satu lagu yang best.. Tajuk lagu " Ya Sudahlah" nyanyian daripada Bondan Praski & Fades 2 Black... Bila dengar jiwa ase tenang... hehe... Lagu nie ada rap sikit.. Tue yang sedap bila dengar.. So.. dengarkanlah lagu nie ye.. Memang terbaik...!!!!!

Part Paling Best!!
"Apapun yang terjadi..
ku kan selalu ada untuk mu...
Janganlah kau bersedih..
coz everything's gonna be okay"..


      

8 Jan 2012

SESUATU YANG TERTINGGAL...

Hye.. Pekabo semua?? Jumpa lagi kita.. Cuba tengok tajuk post hari nie.. Pelik tak?? Saje je nak bgtau.. Hari nie aku g tengok wayang cerita " SESUATU YANG TERTINGGAL"... Tajuk pon dah pelik kan.. Cerita nie genre seram.. Tapi bila tengok tak la seram sangat.. Banyak suspen dan mengejutkan... Tapi aku rileks je.. huhu..

Sinopsis cerita : Cerita nie bagi aku kurang menarik la sikit... Mula-mula agak membosankan.. Tapi part last banyak yang menyeramkan.. Cerita bermula selepas mereka berpindah ke rumah anak yatim yang baru.. Tapi part-part menarik bermula selepas Mona (Sara Ali) dapat cermin yang diberi oleh Shah (Zahiril).. Lepas dapat cermin tue barulah keluar hantu - hantunya.. huhu.. Tapi yang aku pelik.. Dalam wayang tue ramai yang gelak tengok cerita nie.. Aku pon banyak gelak tengok cerita nie.. Pape pon kalau korang nak tau cerita seterusnya.. G la tengok.. Barula korang boleh nilai sendiri... Aku bagi 3 bintang untuk cerita nie.. Jangan marah noh...

Selamat Menonton!!

7 Jan 2012

PESTA DURIAN KUALA KANGSAR!!

Hye.. Pekabo semua?? Hari nie aku dengan dak umah g makan durian kat dusun opah Nazri... Dusun terletak kat Kuala Kangsar.. Kami gerak dari rumah pukul 10 pagi dan samapi pukul 12 tengahari.. Sampai-sampai je kat sana, terus g naik bukit sebab dusun opah nazri kat atas bukit.. Tinggi jugak la bukit tue.. sampai lenguh kaki aku nie.. Tapi takpe demi durian la katakan... 

Perjalanan masih jauh.. Aku nie pon gila durian jugak sebenarnya.. Memang tak sabar la nak sampai atas.. Bila dah sampai terus geledah dusun nak cari durian.. Bila dah kumpul baru boleh makan.. PERGHHH!! Memang nikmat la weh!! Maklumla kat Johor susah nak dapat durian.. Kalau yang jual pon mahal .. Dahla tak KAWW sangat rasanya.. Aku pon bedal seberapa banyak durian yang termampu........ hehehe...

Pengembaraan diteruskan lagi.. Pas makan durian.. Ktorang mandi kat air terjun.. Tapi tak macam air terjun la pulak.. huhu.. Takpela.. Janji badan basah sudah... hehe.. Pas solat Zohor.. Ktorang pon berangkatlah pulang ke Ipoh... Memang penat giler la... Satu badan letih.... Sampai rumah je terus tido... haha...

Terima kasih kepada Nazri sebab sudi ajak makan durian .. Len kali boleh la makan durian free lagi... huhu.. Selamat menonton gambar-gambar yang sempat aku snap nie..... BYE!!!

Geng Boys..

Geng Girls...


Hasil Dalam Negeri...

Pali keletihan.....


Air Terjun....


4 Jan 2012

AUTOSHOW 2012!!

Hye.. Jumpa lagi....  Bosan tak??? sJangan marah noh...Sementara ada masa nie.. Aku nak post beberapa gambar yg menarik kt blog nie.. Gambar-gambar kat bawah nie aku amek masa sambutan tahun baru 2012 kat Tasik Layang-Layang..

Macam-macam kereta ada.. Motor berkuasa tinggi pon ada ... Motor nie pon salah satu impian aku bila dah kaya nati.. bila la agaknya boleh dapat kan???? Ada gak persembahan drift.. Tp aku tak sempat nak rakam sebab batery kamera dah low.. kui3... SO.. Tak nak cakap banyak.. selamat menonton  ye!!






















MOTOR IMPIAN!!


AZAM TAHUN BARU 2012

Hye.. Pekabo semua?? Jumpa lagi kita.. Sebelum terlambat.. Aku nak ucapkan selamat datang kepada tahun 2012.. Cerita bermula...       Semua orang dah sambut tahun baru dan ada azam masing-masing.. Aku nie lambat sikit.. Baru nak buat post tentang azam aku tahun nie... Maklumla.. Bila masuk maktab mmg sibuk memanjang.. Tak sempat nak tengok blog aku nie.. 

Macam orang lain.. Aku pon ada azam jugak .. Azam memang banyak la.. Macam-macam benda aku nak sem nie.. huhu.. Tapi yang paling penting.. Aku nak lebih enjoy + cool tahun nie.. Bila dah ada benda tue barulah boleh capai azam-azam yang lain.. kan2???

Azam aku tahun nie nak kumpul duit banyak-banyak.. Benda pertama aku ank bli bila dah ada duit.. kompemla kereta... Target nak amek satria je.. Tapi tak taula nanti cmne.. Takut-takut berubah hati la pulak.. Azam-azam yang lain sama la mcm orang lain.. Nak jadi lebih baik.. Nak kurangkan gosip-gosip panas.. Nak kurangkan belanja benda-benda mengarut.. Yela.. Aku nie boros gilerr... Nampak benda menarik sikit terus aku beli.. Maklumla.. Nafsu nak membeli tak boleh dikawal.. huhu...

Aku harap azam aku tahun akan dapat dilakasanakan..... YEAHH!! Semoga segalanya success!!!! kita tengok jela nanti....

2 Jan 2012

STARHILL KEMPAS..

Hye.. Pekabo semua?? Jumpa lagi kita.. hehe.. Hari nie 2 post aku buat.. Rajin tak?? Malam nie aku nak cerita aktiviti yang agak menarik aku buat sebelum menyambut tahun baru 2012.. Pada 31 Disember 2011 aku dengan family g mandi-mandi kat STARHILL KEMPAS.. Jom ikut aku....

Tempatnya cantik + menarik.. Tempat mandi-mandi la katakan.. Bayaran masuk tak mahal.. Dewasa rm13.. budak-budak rm10.. Murah je kan... Jemputlah datang ke JOHOR ye.. Semua murah-murah... Sebenarnya dah 2x aku ngan family aku datang sini.. Plan asal sebenarnya nak g WATERPARK BATU PAHAT.. Tapi tak jadi di atas sebab2 tertentu. huhu.. TAPI.... Tempat nie pon best jugak.. Sekurang-kurangnya dapatlah aku lepak-lepak ngn family aku sebelum aku balik ipoh..... BESTT!!

Aktiviti utama apa lagi .. Kompem la mandi sampai lebam.. huhu... Kat bawah nie ada beberapa gambar yang sempat aku snap masa mandi-mandi kat sana.. SO.. selamat menonton....!!!













Keputusannya : Sangat Seronok + Happy + Teruja + Hapening....  Rugi sape-sape yang tak datang sini...  haha.... Tenkiu a lots to my family!!!    Ada rezeki kita g mandi-mandi tempat lain pulak yer!! 

1 Jan 2012

LAMSOON EDIBLE OIL

Hye.. Pekabo semua?? Alhamdulilah.. Akhirnya aku telah selamat sampai di Ipoh pukul 4 pagi tadi.. Terima kasih pada saudara NAIM yang sudi amek aku pagi2 buta tadi.. Seperti yang dijanjikan.. Aku akan ceritakan serba sedikit aktiviti yang aku buat sepanjang cuti yang lalu kat korang semua.. 

Sepanjang cuti.. Aku banyak habiskan masa kat kilang tempat aku kerja.. 30 hari aku kerja kat kilang 2. Kali nie.. Aku kerja dengan BADTZ.. Tp bad kerja kejap je (20 hari).. Boleh la dapat duit sikit untuk sem akan datang.. HuHu..

LAMSOON EDIBLE OIL..

Kerja punya kerja.. Akhirnya dah last day aku kerja.. Sedih la jugak nak tinggal kilang nie.. Maklumla.. Dah ramai member & serasi dengan keadaan kilang.. Penat la jugak kerja nie.. SO.. Hargailah jasa mak dan bapak korang yang sedang bekerja mencari rezeki tue.. Memang penat sangat la.. 

Walaucamnepon. Terima kasih kepada kilang Lamsoon Oil yang sudi menerima aku bekerja kat c 2.. Sekurang-kurangnya ada la jugak pengalaman bekerja kt kilang sebelum bergelar cikgu.. Kat bawah nie ada beberapa gambar yang sempat aku amek masa kat kilang ....

TERIMA KASIH LAMSOON!!

BADTZ!!



MEMBER KILANG!!

ADA MASA JUMPA LAGI LAMSOON!!