19 Oct 2011

HIDUP UNTUK ENJOY!!

Hye.. Pekabo sume??? Rini saje je nk tulis kt blog nie.. Takde event pape pon.. Just nk berkongsi satu ayat yg POWER dari insan yg POWER.. Nk dgr tak?? Rini g mktb tok bereskan keja sal majalah dedikasi IPG Kampus Ipoh.. Saje je jadi sidang redaksi majalah.. Nk rase pengalaman..

Pastu g lepak dengan Adi kat bilik muzik .. Masa tu die nga men keyboard dan wt lagu baru tok pertandingan nasyid.. Aku pon kacau2 la.. Pastu Adi ajak men drum.. Pe lagi.. Aku pon menggoreng la drum dan adi plak men bass.. Saje hilangkan bosan.. Pastu ktorg g makan sama2..



CEIT.. Sbnarnya bukan tu yg nk aku ceritakan.. Pas g mkn.. Aku ajak adi lepak mnom air kelapa kt Tanjung.. Kebetulan plak Timbalan Pengarah IPG Kampus Ipoh pon ada.. Walaupon sekejap je  lepak dengan die.. Mcm2 benda die sembang.. Bagusla.. Tak sombong dan peramah orangnya.. Dalam bnyak2 bnda yg die sembang.. Aku suka satu ayat yg keluar dr mulut die.. 'HIDUP UNTUK ENJOY!!'... Bukan mksdnye berfoya-foya.. Tp hidup nie kena rasa apa yg kita nk rasa..

Sebagai seorang guru kelak.. Kita kena merasai semua bidang dalam kerjaya guru nie.. Macam2 bidang ada.. Kita kenalah pepandai mengekplotasi sendiri.. Yg penting.. Pape pekara yang kita lakukan.. Kita kene enjoy!! YUPP!!.. Aku kena enjoy dalam semua perkara.. Tenkiu Tn Timbalan Pengarah IPG Kampus Ipoh..

YOU ARE THE GREAT MENTOR!!

14 Oct 2011

PesTa PanTuN dAn PIdAtO IPG KAMPUS IPOH

Hye.. Pekabo sume?? Lame dh tak tulis post kt blog nie.. Mklom la sbuk sgt2 sejak kebelakangan nie.. Macam2 aktiviti ada kt mktb nuh... Rini aku nk story ckit pasal program yang dh 2 ari lepas berlangsung.. Pada 10-12 Oktober 2011.. Pengajian Melayu telah mengadakan satu Pertandingan Pantun dan Pidato peringkat IPG Kampus Ipoh.. Program nie jugak adalah anjuran daripada unit Gerko dan Bahasa Melayu.. Unit G1 G2 dan G3 telah ditugaskan untuk mengendalikan program nie.. Dapat mrkah woo.. huhu.. Aku telah diberi tugas sebagai AJK Peralatan.. mcm2 peralatan yg kne sediakan.. Walaupon sibuk menyediakan peralatan.. Aku sempat la jadi kameraman kjap.. Dapatlah amek gambar2 sepanjang program berlangsung.. Ada la jugak kenangan.. kt bawah nie ada gambar2 yg sempat di snap.. SO.. Tahniah kepada unit Pengajian Melayu ambilan Januari 2011 sbb dh berjaya melangsungkan program dengan jayanya.. TAHNIAH!!


PIALA PUSINGAN 


PEMIDATO TERBAIK : MUTIARA MEGAT


NAIB JUARA PERTANDINGAN PANTUN 


JUARA PERTANDINGAN PANTUN 



JUARA PERTANDINGAN PIDATO




UNIT PENGAJIAN MELAYU AMBILAN JANUARI 2009...


TAHNIAH !!