19 May 2012

LATA KIJANG KALI KE 3.. BEST!!

Hye.... Pekabo semua?? Hari nie hari Sabtu bersamaan dgn 19 Mei 2012.. Hari nie aku & geng g Air Terjun Lata Kijang.. Jauh la gak.. Ada 5 orang yg join.. Masing-masing bawak motor sendiri.. (ala-ala konvoi)... Kami gerak pukul 11 pagi sampai pukul 12.30 tgh.. (sakit tulang belakang)... Aktiviti nie sebenarnya tak dirancang pon.. Tetiba je teringin nak mandi air terjun.. Baru je malam semalam plan.. Tgok2 esoknya terus g.. (hari nie la)...

Fuhh!! Memang cantik + cun la tempat tue.. Sebenarnya aku dah g 3 kali.. Tak bosan pon.. Setiap kali g kompem seronok..!! Air memang KAW2 sejuk.. Menggelatar satu badan.. HuhU.. Ramai gak orang yg datang.. Maklumla tempat cantik .. Time-time cuti sekolah la dapat bawak anak-anak jalan..  HuHu.. Sebelum balik.. Aku sempat la snap beberapa gambar.. GEAR tak power la.. So.. Gambar air terjun tak nampak la cantik.. Tapi boleh la... 

Tenkiu kpd GENG MOTOR yg turut serta.. Badtz.. Syahid.. Hakim... Bob... 

Terbaik!!!

 Nak wat lembut tapi............


Hakim..........
Bob....

Syahid.........
Wajah-wajah......


15 May 2012

JAMUAN KELAS YG SIMPLE!!

Hye!!! Pekabo semua?? Jumpa lagi kita.. Hari nie nak story ckit pasal jamuan kelas aku.. Wat kat Restoran Sulini depan Petronas Giant.. Orang Ipoh mesti tawla.. Walaupon tak semua yg g.. Tp seronok la jugak sebab dpt makan sama-sama.. Biarlah tak cukup orang pon.. Janji meriah.. HuHu..

Sebenarnya bukan jamuan sangat pon.. Sekadar makan bersama je.. Bayar masing-masing.. HuHu.. Kira perjumpaan la jugak .. Lagipun dah lama tak dapat jumpa 1 kelas cam tadi..  Aku pon enjoy la jugak tadi.. Mana taknya.. Sempat gak la kitorang berposing kt Sunway City.. Memang ramai orang tengok.. Maklum la kat tengah-tengah jalan.. Wt bodo jela.. Janji hepi sudah.. 

Makan tak lama pon.. Yang lama masa posing-posing kat papan tanda SUNWAY CITY.. hUhu.. nie semua idea dak pompuan la.. HuHu.. Aku pon sebenarnya teringin gak nak amek gmbar kat c 2.. Sepanjang 5 tahun dok Ipoh takde pon gambar kenangan kat Bandar Hulu Kinta.. 

So.. Kepada kawan-kawan G1.. Tenkiu wat makan-makan tadi.. Tahun depan tak dapat dh nk wt makan ramai-ramai.. Nak tunggu reunion memang lama lagi.. Yg tue compem-compem ramai yg tak dapat datang.. Maklumla masing-masing dah jadi cikgu... Buzy memanjang la jawabnyeerr.. HeHe... 

Wajah -wajah....


  
Yang hadir ....






Berposing di Sunway City.....!!




Senang-senang kita jumpa lagi ye kawan-kawan.... Pasnie takde dah nak makan ramai-ramai cmnie... SOB3.... Yang penting sekali.. Kalau nak kahwen tue jangan lupa jemput yer.!!! ( AMARAN) ... Moga ikatan persahabatan yg terbina selama nie akan berkekalan hingga ke akhir hayat.. Lebiu All!!!!

12 May 2012

HEPI BUFFDAY HAIKAL

HyE.. Pekabo semua?? Lama tak post sesuatu kt blog kan.. Lagipon takde event pape skunk nie.. So.. takde la post.. HuHu.. Hari nie aku ngn dak rumah g sambut hari lahir anak jiran .. Nama dak tue Haikal.. Selau petang2 ajak main bola kat depan rumah.. Memang hebat adik Haikal nie main bola.. Mana tau dapat wakil Malaysia suatu hari nanti... Umur Baru 7 tahun.. So.. Selamat Hari Lahir Adik Haikal.. Semoga menjadi budak yang baik..

Peminat M.U......

Adik Haikal

4 May 2012

POsTING OO POSTING!!

Hye.. Jumpa lagi kita. Hari nie hujan la pulak.. So.. Tak de aktiviti yg boleh dibuat.. Ingat nak tido je tadi..Tido mase hujan memang syok giler.. Hangat je rasa kan?? Tak pela.. Rini aku nak cerita ckit pasal borang posting yg baru diisi 2 hari lepas.. Maklumla .. Baru lepas habis praktikum kan.. Kena la isi borang posting pulak..



Borang posting diisi secara online.. Dulu kena tulis pakai tangan.. La nie dah maju  ckit..Ada 3 pilihan negeri tok posting.. Sebelum isi borang posting 2.. Aku memang nak sangat posting kat Perlis Indera Kayangan.. Sebab utama aku nak g sana.. Aku suka pemandangan & suasana kat Perlis.. Aman je asenye.. Lagipon aku dah selalu gk g Perlis.. Dekat 7 kali jugak la g sana.. HuHU..

Tapi.............. Bila dh berhadapan dengan borang tue.. Hati jadi lain.. Gundah gulana.. Pasrah.. Rebah.. semua ada la.. Segalanya berubah.. Betul la kata senior.. Kalau nak isi borang posting.. Mesti akan pilih tempat lahir dulu..(auotmatik).. Aku pon isi la tempat pertama kt negeri kelahiranku yg tersayang iaitu Johor.. Second Perak.. Third Perlis.. Hope dapatlah antara 3 pilihan aku nie.. Perak memang dh jadi negeri kedua dalam hidup aku.. Aku lagi banyak taw tempat menarik kat Perak dari kat Johor.. So.. Kalau dapat kat Perak pon ok.. Tapi.... Rezeki ditangan tuhan.. Dapat mana2 pon aku akan g jugak.. Aku kena redha.. Kan3????

So.. kepada kawan2.. Isilah borang posting dengan baik.. Ingat orang yg tersayang b4 isi.. HeHe.. Aku pon dah tak sabar nak jadi cikgu nie.. Nak jumpa anak murid sebenar.. Nak dapat gaji.. Nak belanja mak & pak aku .. Nak bawak dyorg g jalan2.. Macam2 la aku nak wt... Tunggu taw orang2 tersayang.. InsyaAllah.....


1 May 2012

RETRO TIME!!

Hye.. Pekabo semua?? Hope sentiasa sihat la hendaknya... Hari nie cuti Hari Pekerja.. Memang bosan gak la dok kat rumah.. Tetiba je dapat idea nak wt shoot ala2 retro .. Tak la retro sangat.. Tapi boleh la jugak setakat nak habiskan masa yg kosong kat rumah.... HeHe.. Lokasi sekitar Padang Ipoh.. menarik la jugak pemandangan kt situ...

So.. Terima Kasih kepada model sambilan aku iaitu saudara Badiuzaman.. Hebat jugak die nie berposing.. Macam model betul la pulak... Gambar ada yang cantik ada yang buruk.. Maklumla baru-baru nk belajar.. HeHe.. Terima kasih jugak pada saudara Bob yg menjadi photog dan join this event!! (ceit)...

OK.. Selamat menonton.. Kalau ada idea sila lah bg komen.. TQ!!!

Inilah Model Saya.. (HENSEM TAK???)