31 Mar 2012

SEMAKIN HARI SEMAKIN CINTA


Hye.. Pekabo?? Tak ngantok la pulak pagi2 nie.. So.. Ak nk share 1 cerita nie.. Tengok tajuk post macam best kan?? Mesti sumua pikir pasal buah hati kan..  Sebenarnya bukan pasal buah hati.. Tapi pasal bidang aku nie.. Makin lama makin cinta plak aku dengan bidang perguruan nie... Walaupon belum habis praktikum lagi.. Aku dah mula sayang & seronok jadi cikgu.. BEST WOO!!

Tiap2 hari ada orang cakap cmni.. "assalamualaikum cikgu"... "selamat pagi cikgu"... Panggilan 2 akan kekal sampai la bila2... rasa bangga plus seronok je bila ada orang panggil camtu.. Bukan anak murid je .. Jiran, kerani, pekebun, pekerja kantin, makcik & pakcik semua akan cakap camtu.. WoW!! Rasa dihargai pon ada..

Lagi sebulan nak habis praktikum.. Lepas nie tamat la zaman praktikum aku.. Mesti rindu kan.. Yela.. Masa tue la nak kena observe, wat RPH yang panjang2... FUHH!! Tekanan beb.. HAHA!! Time pensyarah nak observe.. Time tue la datang gelabah.. Nak kena wat gempak2.. Maklomla nak markah tinggi... BBM memang canggih giler la.. ICT, bahan maujud, manalikad, kertas warna, permainan, kuiz, berlakon, nyanyian dan macam-macam lagi la.. Semua tue penah wat.. KENANGAN!!

Yup.. Aku taw tanggungajawab sebagai guru memang besar.. I'M ready now!! 
I LOVE MY JOB EVER!! 

17 Mar 2012

SELAMAT PENGANTIN BARU BADTZ & ROSE

HyE.. Pekabo semua?? Hari nie aku nak post tentang  Majlis Perkahwinan member aku... Minggu nie je dah 2 post aku wat pasal kahwin.. MaKlom la tengah cuti sekolah.. Memang sesuai tok kahwin... 2 hari lepas, aku g majlis perkahwinan classmate iaitu Bad & Rose.. Majlis perkahwinan dilangsungkan di Bandar Kinrara Puchong.. Perghh!! Memang banyak kali sesat .. Jalan kat K.L nie memang berserabut giler kan.. 

Anyway.. Aku jumpa jugak akhirnya rumah pengantin.. Sempat la tengok dyorang akad nikah.. Bila tengok member sendiri akad nikah.. Tetiba aku plak yang jadi cuak/takut/gelabah.. HaHa.. Maklomla... Bukan senang nak bertukar status nie.. Dari bujang kepada suami orang.. Dah ada tanggungjawab.. Pergghh!! Memang hebat la Bad.. Sekali lafaz je terus sah.. KAgUm3!!!

Camnepon.. Tahniah la aku ucapkan pada Bad & Rose yang telah selamat dijabkabulkan... Lepas nie boleh la g HoneyMoOn pulak... Jangan lupa ajak aku (HuHu).... Semoga gerbang masjid yang terbina akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat.. Aku doakan semoga korang sentiasa bahagia & gila2.. (HaHa).... Kat bawah nie adarla beberapa gambar yang sempat di snap.. So... Selamat Pengantin Baru Bad & Rose!!!
























P/S : Nanti masa aku kahwin jangan tak datang pulak taw ( HuHu)

14 Mar 2012

SNAP KAT JUSCO

Hye.. Hari nie saje nk post beberapa gambar yang aku snap kat atas Jusco Kinta City.. hehe.. Saje je post.. Nak hilangkan borink kat rumah... Gambar nie telah diedit menggunakan Adobe Photoshop CS4.. Aku pon tak pandai sangat guna Adobe Photoshop.. Baru-baru belajar jugak.. 

Pas g Jusco.. Aku solat Mahgrib kat Masjid Green Town Mall... Pas solat sempat la snap beberapa gambar.. Pelik je kan orang tengok... Tp takpe.. Aku snap gmbar masjid je pon.. Kan benda baik.. huhu...

So.. Selamat Menonton.. 
OK tak??





 Masjid Kat Green Town Mall.....



12 Mar 2012

SELAMAT PENGANTIN BARU ZIMA & AFIQ

Hye.. Pekabo semua?? Dah lama kita tak jumpa kan.. Kt sini aku nak cerita sikit pasal aktiviti cuti sekolah aku kat Ipoh.. Ahad lepas, aku baru je balik dari  bumi Kelantan Darul Naim sebab nak tengok majlis pernikahan kawan kelas iaitu Nur Amirul Azima.... Perjalanan memang jauh dan meletihkan.. Tapi Alhamdulilah kami semua sampai dengan selamat... Aku, bob, wanie, che jah & kak salma nek keta sama2.. haha.. Kereta disponsor oleh syarikat FALKEN... Hebat tak?

Pape pon. Tahniah diucapkan kepada classmate aku yang dah selamat berkahwin... Sebelum balik.. Aku & geng FALKEN sempat la jugak singgah kt Rantau Panjang.. Macam2 barang yang aku beli.. haha... Kami sampai kt Ipoh tepat pukul; 1.00 pagi hari isnin.. Alhamdulilah.....

Nie lah gambar yang sempat disnap.. SO... Selamat menonton......