28 Apr 2012

TERBAIKLAH KOMPANG!!

Hye.. Pekabo semua?? Akhirnya tamatlah sudah tugas aku di SK St. Bernadette's Convent sebagai guru praktikum.. Lama la jugak sampai 3 bulan kat situ.. Macam2 aktiviti aku join.. Tapi yang paling syok bila ajar budak main kompang.. Memang bestla dapat ajar budak main kompang..
Setelah sebulan lebih berlatih.. Akhirnya,,, hari nie ialah hari pertandingan.. Tak sabar nak tengok aksi team kompang.. Lastly,, team kompang sekolah dapat naib johan.. Ok La 2.. Tapi  yang syoknya sebab dapat kalahkan team kompang sekolah lelaki.. (hebat tak) .... Memang tak disangka betul.. Papepon.. Cikgu ucapkan tahniah pada team kompang sekolah.. Walaupon tak dapat johan tapi korang semua dah buat yang terbaik...!!!

Cikgu bangga dengan hampa semua!! 





13 Apr 2012

BOLA BALING NO 3.. CAYALAH...!!

Hye.. Pekabo semua?? Harap sihat-sihat la ye.. Hari nie aku nak cerita sikit aktiviti kat sekolah sepanjang minggu nie.. Hari Khamis & Jumaat aku g hantar team bola baling sekolah lawan peringkat Daerah Kinta Selatan.. Best la jugak dapat cabut dari sekolah.. Hilang sikit bosan sebab dapat keluar jalan-jalan.. haha.. 

Sepanjang perlawanan, cuaca memang agak panas.. Sampai hitam kulit aku yang melepak nie.. huhu.. Budak bola baling lagi la hitam.. TaKPe.. Pasni pakai la losyen atau bedak sejuk bagi putih balik.. Pemain dah menunjukkan bakat masing-masing.. Sampai nangis-nangis pon ada sebab layak g separuh akhir.. Aku pon berdebar jugak sebenarnya... Tahniah2!!

Hari Jumaat, penentuan masuk final atau tak.. Rezeki tak menyebelahi kami.. Team Sekolah tak dapat masuk final sebab kalah dengan SK Sri Jaya (penalti)... Penentuan temapat 3/4 lawan dengan  SK Pekan Baru.. At last dapat gak no 3.. Tahniah semua pemain sekolah..

Sebelum penyampaian hadiah.. Ada 3 pemain yang diumumkan sebab terpilih untuk mewakili daerah.. Walaupon tak johan.. Tapi dapat gak hantar 3 orang g daerah.. Tahniah sekali lagi... 

Big Bos (Tengah)

Hari Khamis



Hari Jumaat.. Jersy baru tue...


Tempat 3/4

Eh!! Dah menang.. Tahniah!!!!!
Lepas nie tak dapat la nak jumpa korg lagi petang-petang..  Nak suruh korg pusing padang 10 round... Tak dapat nak main-main lagi.. Huhu.. Camnepon.. Cikgu ucapkan tahniah sebab dah dapat tempat ketiga.. Tahun pertama masuk dh dapat tempat.. InsyaAllah tahun depan boleh juara.. ChaiYoOK!!! Bak kata kapten "SKSBC GO.... GO... GO...."

7 Apr 2012

MAJLIS TILAWAH QURAN DAERAH KINTA SELATAN

Hye.. Pekabo semua?? Hope sihat la hendaknya... Hari nie nak cerita skit pasal aktiviti kat sekolah.. Hari nie bersamaan dengan 7 April 2012 telah di adakan Majlis Tilawah Quran Peringkat Kinta Selatan. Macam2 pertandingan yang di adakan.. SK St Bernadette's Convent pon masuk banyak acara.. Antaranya tulisan khat, hafazan dan nasyid... Pertandingan di adakan di sekolah SK Tualang Sekah..  (sekolah harapan negara)

Aku kena hantar budak nasyid.. Masa zaman sekolah, aku yg masuk nasyid.. Sekarang aku pulak yg kena hantar budak g pertandingan nasyid.. huhu.. Walaupon tak menang.. Tapi sekurang-kurangnya dyorg dh wt yang terbaik.. Sedap gak dengar suara dyorg.. hehe.. Tapi.. Tulisan Khat dapat naib johan.. Mesti cantik kan tulisan budak yang dapat naib johan 2.. Aku tak pernah tengok tulisan die.. Nanti nak suruh die wat kan nama aku la dalam khat.. Boleh la wat kenang-kenangan... 

Majlis habis dalam pukul 1.00.. Memang lepak la .. Sampai rumah terus je tido.. ZzZzZzZ...
Tahniah SK St. Bernadette's Convent Batu Gajah... THE BEST!!