30 Sep 2012

JALAN-JALAN PDG POLO

Hye.. Pekabo semua?? Semalam aku jalan-jalan kt padang polo ngn akim & syed.. Memandangkan takde keja nk dibuat kat uma.. Aku plan nk g shoot kat pdg polo.. Maklumla nk hilangkan bosan kat uma.. Pemandangan mmg cntek la kat sana.. Aku sempat la snap beberapa gambar .. Ce tgok kat bawah nie..  he2..









27 Sep 2012

SUNSET KAT IPG KAMPUS IPOH

Hye... Semalam aku snap gambar kat IPG iPOH.. Pemandangan kat IPG mmg cun plus cntek.. Lagi-lagi waktu petang.. Mmg terbaik la sunset waktu tue.. Saje je amek gambar kt situ.. He.. Ce tgok gambar kt bawah nie.. Cun Tak??












25 Sep 2012

FIRST TIME MICRO!!

Hye.. Jumpa lagi kita.. Mesti bosan kan..?? Hu2.. Tapi nak wt cmne.. Kena la jumpa gak.. Hari nie ati ada senang sebab dah dapat tambah gadjet tok kamera aku.. Fuhh!! Aku baru je ble tiub tok mikro.. Korang taw ke pe benda 2??? Mungkin ramai yg taw.. Nama bnd intension Tiub Micro.. Fungsi utama tok tangkap gambar2 mikro.. Hu2.. Aku pon tak taw nak terang cmne..

Pas beli, aku terus cuba-cuba/try-try nak amek gambar mikro.. Maklumla teruja & gelojoh.. Wt pertama kali mmg syok la.. Mmg puas hati beli bnd nie.. he2.. So.. Kat bawah nie ada beberapa gmbar yg aku snap guna mikro.. So.. Selamat menonton....









CUBA FILTER BARU..

Hye.. Jumpa lagi kita.. Hope semuanya sihat la ye.. Semalam aku baru je beli filter baru.. Puas hati gak la walaupun harga agak mahal.. So.. Hari nie aku nak post bberapa gmbar yg aku snap guna filter baru tue... Mungkin nie baru permulaan.. So.. Dapat snap gambar kat dalam bilik jela.. But.. NICE!!! Selamat menonton!!





24 Sep 2012

NEW FILTER

Hye.. Pekabo semua?? Hari nie mood ceria plus seronok.. ha3.. Sebabnya aku baru je beli satu benda yg aku dah lama nak beli.. Aku baru je beli FILTER.. Mungkin ada yg tak tau filter 2 pe.. Ak pon tak taw nak terang cmne .. Yang aku taw filter tue dok kat depan lens.. Macam2 jenis filter yg ada sebenarnya.. Harga pon boleh tahan la.. he2.. Mula2 ingat nak beli ND Filter.. Pastu tauke kedai suggest filter yang nie plak.. Aku tgok lagi ok & menarik.. So.. Aku amek la filter yg nie.. 


Macam-macam colour ada...

22 Sep 2012

JOM BUAT FISHEYE DLM CS!!

Hye!! Hari nie m0od aku ok..  So.. Dah takde keja nak wt.. Aku pon edit2 la gambar lama yg ada dlm hardisk.. Hari nie aku nk post beberapa gambar yg telah diedit guna "Fish Eye"... Nie percubaan pertama.. Tapi bg aku ok la.. Ha2!! (kerek ckit)..  Ce tengok kat bawah nie.. Ok tak??

Gambar nie diamek masa kat Stadium Hoki Kuala Lumpur.. Ok tak?? Mungkin terlalu over kot!!

Menara Telekom.. Cam tak jadi je.. Hmmmm..

Team Hoki IPG Kampus Ipoh.. Ok tak???


Masjid Kristal Kuala Terengganu


Pemandangan Kat Stadium Hoki Kuala Lumpur

Selamat Mencuba!!

21 Sep 2012

KITA SELALU INGAT DIA.. TAPI DIA.............

Hye.. Pekabo semua?? Hari nie agak sedih la jugak.. sob3.. Seharian ak enjoy je sebenarnya.. Tp bila mlm jd sedih giler... Puncanya pas aku dpt msg dr seseorang.. Ayat die ckup buat aku sedih dan terus menangis.. (wt malu je kan).. Org yg anta msg tue sbnrnya org yg plg rapat dgn aku.. Tak taula npe aku sedih sgt mlm nie..

Msg tue bru je ak dapat td.. Ayat dia mmg buat aku sedih kot.. Aku klo g mna2 mst akan bawak phone.. Klo jauh kompem la ak bawak charger phone.. Mmg aku tak kan tinggal la bnd tue.. Salah satu alasan aku bawak phone & charger sbb aku nk salu contact dgn die.. Aku mmg salu la pkir pasal die klo nk g mna2 pon.. Tak prnah la ak lupa kat die.. (jiwang x??) Tapi alasan yg die berikan cukup menyedihkan hati nie.. Mmg sedih weh!!

Alasan yg die bg sebab nk mengurangkan brg yg ada dlm beg die.. Padahal bg aku.. Handphone & charger tue bukan la besar sgt.. Boleh je kot nk selit kat mna2.. Mungkinkah die tak pernah pkir pasal aku??? Tue la persoalan yg nga brmain dalam pale otak aku skunk nie.. Yela.. Aku bawak phone & charger sbb nk salu contact die.. Tapi die sebaliknya...... Sedih weh!!!!

Tue tak lagi.. Ayat2 dlm msg nie mmg ckup membuatkan hati aku sedih .. mgkin die tak perasan pe yg die tulis.. Ayat die mmg mcm nga mrah kt aku sbb aku mcm salahkan die sbb tak bawak phone & charger.. Aku cuma nk btaw je knpa tak bwk charger.. Awak tak pernah pkir psal sy ke?? Tp..... Ayat die yg wat aku  plg sedih "Spoil la".. Mgkin bg die byse.. Pdhal aku tak prnah pon terlintas nk tulis mcm 2 kat die sbelum nie.. Tp knapa die sanggup buat............. Mmg sedih ayat "spoil la" yg aku dpt.. Die spt menyalahkan aku sbb aku dh kacau mood hepi die.. Ye!! Aku mntk maap sgt2!!



Mgkin disebabkan phone aku boleh trima lagi.. Tapi klo die tak bawak charger aku sgt sdih la.. Die seolah-olah tak pernah pkir psal aku mcm aku pkir pasal die.. Sedih kan.. Tapi nk wt cmne lagi.. Ak kne la cool.. Mmg tak dinafikan aku nie baran orangnya.. Tapi setahu aku.. sejak kebelakangan nie.. Aku dah jrang mrah2 kat die.. Mmg aku prnh brazam & btaw die aku tak nak moody2 & mra2 lagi.. Aku rase ak dh wt bnd tue sume..  Aku dah tak emo & mra2 lagi.....Tapi knpa die plak yg salu emo & mra2 kat aku... Ntahla....... Biarkan la ia brlalu...

Aku harap si die pham pe yg aku mksdkan.. Aku bukan nak salahkan atau hukum die.. Tapi aku nak die taw yg aku salu engat kat die.. Tak kira aku kat mna pon atau wt pape pon.. The first person yg aku akan pkir adalah die.. Dan aku brharap die mcm tue jugak.. Tapi....................... Msg tue ttp buat aku sedih.. Die terlalu kasar & grang dgn aku.. Yg pnting.. Aku kena kuat!! Aku kena cool.. Biarlah die blas kat aku plak mcm mna aku prnah mra2 die dlu.. Tuhan itu Maha Adil.. Mgkin dulu aku selalu emo & mara2 dgn die.. Skunk bnd tue jd kat aku balik.. Aku ttp terima & redha.. Moga si die akan lebih memahami sbb aku salu memahami die... Yup!! Aku kena lagi kuat!!


16 Sep 2012

TAHNIAH TEAM HOKI IPG KAMPUS IPOH!!

Hye.. Alhamdulilah.. Aku baru je sampai dari K.L dari Kejohanan Hoki IPGM yang berlangsung kat IPG Kampus Bahasa Melayu Malaysia.. Kejohanan berlangsung selama 2 hari.. Tahniah aku ucapkan kepada team Hoki IPG Kampus Ipoh sebab dapat naib juara.. Walaupun tak dapat johan.. (it's ok it's orait).. Nie merupakan kali pertama team IPG Kampus Ipoh join kejohanan.. Tahniah!!

Apa yang dapat aku simpulkan sepanjang kejohanan ialah keyakinan... Ha3... Sebenarnya main tak pandai sgt pon takpe.. Ada skill skit-skit pon dah kira ok.. Yg pnting ada keyakinan!! Walaupun aku tak main hoki.. Tapi aku bangga kalau dapat team yang macam team Hoki IPG Kampus Ipoh.. FUHH!! Diorang mmg terbaik la.. Walaupun digelar sebagai team under dOg.. Tapi diorang dah buktikan diorang mampu buat yang tebaik!! Cayalah!!!

TEAM B

TEAM A


TAHNIAH!!

MOGA TAHUN DEPAN DAN AKAN DATANG KITA JADI JUARA PLAK!!

1 Sep 2012

INDAHNYA TAIPING!!

Hye.. Pekabo semua?? Semalam aku g berkonvoi raya kat Taiping.. Ada 5 kereta yg join konvoi nie.. Ktorang g rumah pensyarah yg duduk kat Taiping.. Fuhh!! Memang kenyang la perut.. Macam-macam makanan yg ak bedal.. 
Tapi bukan nak cerita pasal raya sebenarnya.. Sebelum balik kitorang sempat la singgah kt beberapa tempat tok amek gambar.. Memang cantik Taiping nie.. Masa tue dah petang.. Fuhh!! Aku pon amek la kesempatan tok snap gambar sunset.. Ak memnag tak pandai snap gambar sunset.. Cuba-cuba boleh la.. So.. Kat bawah nie ada bebera gambar sunset yg aku snap.. Cun Tak??







Nie la K.A.M.I










TERIMA KASIH SEMUA... MOGA TAHUN DEPAN KITA DAPAT BERAYA BERSAMA LAGI..!!