30 Jun 2012

KEJOHANAN OLAHRAGA SK ST BERNADETTE'S CONVENT KALI KE 52!!

Hye... Pekabo semua?? Harap semua sihat-sihat belaka.. Hari nie agak memenatkan sikit sebab aku baru balik dari sekolah.. Fuhh!! Letih giler kena handle hari sukan sekolah.. Aku telah ditugaskan menjadi hakim bagi setiap acara... (hebat tak??) ...Camne pon aku tetap enjoy & hepi sebab segalanya dapat berjalan  degan baik... 

Kehidupan nie sebiji macam roda... Dulu masa sekolah aku kena masuk acara, perbarisan & macam-macam lagi la.. Sekarang nie aku plak kena handle budak-budak tok olahraga.. Macam-macam kerenah ada.. Kadang-kadang kelakar pon ada.. Yang penting aku seronok bila jadi cikgu nie... Dapat jumpa murid-murid yg selalu wt aku ceria... SyOk La!!!

Hari nie sekolah buat Kejohanan Olahraga SK ST Bernadette's Convent Kali ke 52.. Cuaca cukup membahang semua peserta termasuklah guru dan murid-murid.. Aku pon berpeluh-peluh kat dalam nie.. HuHu.. Semua yg dirancang telah berjalan dengan baik.. Dan hasilnya sangatlah SuCceSS!! So.. Tahniah diucapkan kepada semua yg terlibat samada secara langsung mahupun tidak langsung....

Semoga sukan sekolah akan terus maju di persada dunia ....( cewahh).. Selamat menonton.....

Orang kuat !!













Olahragawati sekolah.. Terbaik!!!


Pentadbir sekolah....

Steady la !!





23 Jun 2012

KULA KANGSAR

Hye... Jumpa lagi kita.. Pekabo semua??? Hari nie cuaca agak panas.. Sampai berpeluh-peluh aku kat bilik nie...  Memandangkan takde aktiviti yg nak dibuat.. Aku nak kongsi satu cerita kat korang semua.. Sebelum cuti sekolah yg lepas.. Aku g jalan-jalan kt Kuala Kangsar...

Kuala Kangsar digelar sebagai Bandar Di Raja Perak.. Tempat memang cantik + menarik.. Istana pon banyak.. Tapi tempat yg paling syok dan aku rase menarik ialah Masjid Ubudiah.. Terbaik  la masjid nie.. Masjid nie memang popular kat Perak... Maklumla seni bina yg sangat kreatif ... Aku pon terpegun melihat Masjid Ubudiah nie...

Inilah masjidnya......



20 Jun 2012

AKSI FARISH SAIFULLAH!!

Hye... Sebenarnya banyak bnd yg aku nk post.. Maklumla cuti 3 minggu ritu tak sempat nak post pape.. ( takde line) ..... Tp takpe.. Post kali nie aku nak tunjuk aksi-aksi anak sedara aku yg comel nie .. Die nie mmg pandai beraksi depan kamera... LOVE U LA!!! Hu2... Jom saksikan...







19 Jun 2012

KOTA ISKANDAR JB...

Hye.... Pekabo semua?? Lama tak jumpa kan.. Hope semua sihat-sihat hendaknya.. Sem nie dah masuk sem terakhir aku kat IPG Kampus Ipoh.. Fuhh!! Akhirnye sampai juga aku kat sem terakhir nie... Dekat 5 Tahun lebih kat sini.. Macam-macam benda yg dah jadi...

Tapi .. Bukan tue yg nak aku ceritakan sebenarnye.. Aku nk cerita sikit pasal kemajuan yg akan muncul kt negeri Johor tempat lahirku.. HeHe... Masa cuti haritu... Member aku ajak g satu tempat yg mmg aku tak pernah pergi.. Nama tempat tue Kota Iskandar.. First time sampai sana mcm teruja je bila tengok bangunan yg cantik -cantik.. Rasa macam kat Putrajaya pon ada.. Tapi.. kawasan nie belum siap sepenuhnya.. Banyak lagi bangunan yg akan dibangunkan...

Lepas nie semua Kemneterian kt Johor akan diletakkan kat kawasan nie.. (mcm Putrajya )... Sebelum balik.. Aku sempat la snap beberapa gambar.. Mungkin tahun depan dah makin cantik kot...  So.. Tahniah kepada kerajaan Johor!!!