19 Oct 2011

HIDUP UNTUK ENJOY!!

Hye.. Pekabo sume??? Rini saje je nk tulis kt blog nie.. Takde event pape pon.. Just nk berkongsi satu ayat yg POWER dari insan yg POWER.. Nk dgr tak?? Rini g mktb tok bereskan keja sal majalah dedikasi IPG Kampus Ipoh.. Saje je jadi sidang redaksi majalah.. Nk rase pengalaman..

Pastu g lepak dengan Adi kat bilik muzik .. Masa tu die nga men keyboard dan wt lagu baru tok pertandingan nasyid.. Aku pon kacau2 la.. Pastu Adi ajak men drum.. Pe lagi.. Aku pon menggoreng la drum dan adi plak men bass.. Saje hilangkan bosan.. Pastu ktorg g makan sama2..



CEIT.. Sbnarnya bukan tu yg nk aku ceritakan.. Pas g mkn.. Aku ajak adi lepak mnom air kelapa kt Tanjung.. Kebetulan plak Timbalan Pengarah IPG Kampus Ipoh pon ada.. Walaupon sekejap je  lepak dengan die.. Mcm2 benda die sembang.. Bagusla.. Tak sombong dan peramah orangnya.. Dalam bnyak2 bnda yg die sembang.. Aku suka satu ayat yg keluar dr mulut die.. 'HIDUP UNTUK ENJOY!!'... Bukan mksdnye berfoya-foya.. Tp hidup nie kena rasa apa yg kita nk rasa..

Sebagai seorang guru kelak.. Kita kena merasai semua bidang dalam kerjaya guru nie.. Macam2 bidang ada.. Kita kenalah pepandai mengekplotasi sendiri.. Yg penting.. Pape pekara yang kita lakukan.. Kita kene enjoy!! YUPP!!.. Aku kena enjoy dalam semua perkara.. Tenkiu Tn Timbalan Pengarah IPG Kampus Ipoh..

YOU ARE THE GREAT MENTOR!!

No comments:

Post a Comment

Bagi la komen cikit.. satu pon jadila...